Bezienswaardigheden in Tervuren

Geografisch arboretum van Tervuren

    

Geografisch arboretum van Tervuren

De aanleg van het arboretum startte in 1902 onder de leiding van Charles Brommer en het werd maar liefst 110 hectare groot en herbergt 460 verschillende boomsoorten. De bomen zijn niet geordend naar geslacht, maar naar natuurlijk milieu. Het is nu een prachtig stuk natuur in het Zoniënwoud. De Koninklijke Wandeling leidt je langs de mooiste plekjes.
Adres: Vlaktedreef, Tervuren

     

Park van Tervuren LR

 

Park van Tervuren

Het Park van Tervuren is een van de toegangspoorten tot het Zoniënwoud - ook wel de Warande genoemd. Een wandeling tussen de majestueuze eiken en beuken, langs de Franse tuinen en knappe vijvers en perken is een absolute verademing na een dag in het drukke Brussel.
Een rondleiding met gids kan je reserveren bij de Dienst Toerisme, Markt 7b.
Adres: Keizerinnedreef, Tervuren

     

De Koninklijke Wandeling LR

 

De Koninklijke Wandeling

Deze unieke wandeling van 7,5 km is een reis rond de wereld van een prachtige verzameling van verschillende boomsoorten.
Starten doe je op de parking aan de Vlaktedreef naar Jezus-Eik. Volg de groene houten palen.

 

Het Zoniënwoud

Het Zoniënwoud verwelkomt elk jaar 1,5 bezoekers en is erkend UNESCO- werelderfgoed. Je kan je kennis over het Zoniënwoud testen aan de hand van een quiz die je in het bezoekerscentrum kan vinden.
Het centrum zet je ook graag op weg met een kaartje van het Zoniënwoud en vind je op de Markt.

     

Het Afrikamuseum 1 LR

 

Het Afrikamuseum

De uitzonderlijke collecties uit Centraal-Afrika genieten wereldfaam. Het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika dankt zijn ontstaan aan de wereldtentoonstelling die in 1897 in Brussel gehouden werd. Wat oorspronkelijk bedoeld was als een tijdelijke tentoonstelling over de koloniën, groeide door de drijvende kracht van Koning Leopold II uit tot het monument dat het nu nog steeds is.

De opening van het vernieuwde museum is voorzien in juni 2018.
Adres: Leuvensesteenweg 13, 3080 Tervuren

     

De Bandudu jazzfontein LR

 

De Bandudu-jazzfontein

De swingende fontein op de rotonde aan de kop van de Tervurenlaan is van de hand van de gerenommeerde kunstenaar Tom Frantzen en werd in 2005 onthuld. De fontein telt negen Afrikaanse waterdieren die verschillende jazzinstrumenten bespelen. Adres: Rotonde Tervurenlaan, 3080 Tervuren

Historisch centrum, cottagebuurt en het park

Ontdek de geschiedenis van Tervuren via een wandeling door het knusse centrum.
Een gids kan je boeken in het toeristisch centrum De Warandepoort via telefoon: 02 766 53 40

     

Speeltuin LR

 

Culinaire wandeling

Zin in sappige anekdotes, boeiende verhalen in combinatie met heerlijk eten en een lekker glas? Boek een gidsbeurt die je van restaurant naar restaurant neemt doorheen het centrum van Tervuren. Reserveren kan ook in het toeristisch centrum De Warandepoort.